Petierkoelers van LuzVini: voor elke portemonaie

Voor wie een klein budget heeft en geen extreme eisen stelt aan zijn wijnkoelkast, zijn de Peltier wijnkoelkasten van LuzVini een uitkomst. Een Peltier gekoelde wijnkoelkast is namelijk veel voordeliger dan een wijnkoelkast met een compressorkoeling.

De werking van een Peltier koeling
Een Peltier koeling staat ook wel bekend als een halfgeleider koeling of thermo elektrische-koeling. Bij deze manier van koelen wordt warmte verplaatst van de ene zijde naar de andere zijde zonder dat daar bewegende delen of koelvloeistof voor nodig zijn in het koelsysteem.
Het effect van koeling werd al aan het begin van de 19e eeuw ontdekt door de Fransman Jean Peltier die een warmte effect creëerde door een elektrische stroom tussen 2 verschillende soorten metaal te laten stromen.

Om het systeem verder te verfijnen en geschikt te maken voor wijnkoelers, worden ventilatoren gebruikt om de koele lucht gelijkmatig over de ruimte te verdelen en de warme lucht snel af te voeren.
Waar een compressorkoeling met gemak 25 graden temperatuurverschil kan overbruggen tussen binnen en buiten, is het temperatuurverschil met de buitentemperatuur bij een Peltier koeling ongeveer 15 graden en afhankelijk van de inhoud van de wijnkoelkast. Dit merk je als eerste in de koudste zone. Daarnaast heeft een Peltier koeling ook een minimaal verschil van 4-5 graden met de omgeving nodig. Dit merk je als eerste in de warmste zone.

Is een Peltier koeler van LuzVini geschikt voor mij?
Drink je uitsluitend champagne en witte wijnen of wil je wijn vele jaren onder ideale condities bewaren, overweeg dan een compressorkoeler. Drink je grotendeels rode wijn of gebruik je je wijnkast primair als een serveerkast voor rode en witte wijn,  dan heb je van een kleine wijnkoelkast met een Peltier koeling jarenlang plezier voor een zeer lage aanschafwaarde!

Drie modellen LuzVini met een Peltier koeling
LuzVini heeft 3 modellen die worden gekoeld met een Peltier koeling. Voor de prijs van een doos wijn koop je het instapmodel LV12, geschikt tot 12 flessen met 1 temperatuurzone. De LV18 is een slank en hoog model met 2 temperatuurzones waarin je 18 flessen kunt bewaren en de LV24 die ruimte biedt aan 24 flesssen, 12 flessen in elke zone.

Elders goedkoper gezien,
wij geven u de laagste prijsgarantie